مسابقه‌های کبدی جوانان جهان در حالی با حضور ۱۳ کشور در کیش برگزار می‌شود که ایران برای نخستین بار میزبانی این رقابت‌ها را بر عهده گرفته است.

ورزش کبدی از جمله بازی‌هایی است که ایرانیان نیز دوران کودکی خود را با آن گذراندند و امروز تبدیل به رشته‌ای شده که جوانان زیادی را جذب خود کرده است و اینک با کسب مدال در آسیا و جهان، قهرمانی و افتخار را برای ایران زمین به ارمغان می‌آورند.

این بازی با تکرار مرتب کلمه «کبدی کبدی» به وسیله مهاجمان ۲ تیم با انجام حرکات حمله و دفاع آغاز می‌شود و ۲ طرف برای کسب بالاترین امتیاز باید به لمس کردن یا گرفتن یار تیم مقابل بپردازند. در این بازی تعویض محدودیتی ندارد. در صورت تساوی ۲ تیم در وقت‌ قانونی، پنج حمله از سوی هر کدام از ۲ تیم انجام می‌شود و اگر باز هم مساوی شدند، حمله یک ‌به‌ یک پِی‌گیری خواهد شد.

ورزشکاران باید در کبدی قدرت بدنی، انعطاف پذیری و توان بالای تصمیم‌گیری و واکنش سریع برخوردار باشند.

خواستگاه اصلی این رشته به هند بازمی‌گردد و به تدریج در کشورهای مختلف از جمله ایران نیز رواج یافت. کبدی که تنها یک بازی در دوران کودکی دختران و پسران ایران محسوب می‌شد اکنون میدانیبرای مدال‌آوری در عرصه‌های برون مرزی است و کبدی‌کاران ایران یکی از مدعیان قهرمانی در جهان و آسیا محسوب می‌شوند. به گونه‌ای که تیم ملی بزرگسالان کبدی در بازی‌های آسیای ۲۰۱۸ جاکارتا برای اولین بار با غلبه بر هند، به مدال طلا دست یافتند. همچنین زنان نیز در این رقابت‌ها صاحب گردن آویز طلا شدند.

کبدی‌کاران ایران حتی توانستند به عنوان لژیونر در لیگ هند حضور یابند و نام ایران را در این عرصه سربلند کنند.

اما نه تنها تیم ملی بزرگسالان بلکه جوانان نیز در این عرصه، قدرت خود را به کشورهای دیگر اثبات کردند.

این در حالی است که پس از مدال‌های طلای جاکارتا، ایران برای اولین بار میزبانی مسابقه‌های قهرمانی جوانان جهان در کیش را برعهده گرفت. میزبانی نه تنها امتیازی برای کسب عنوان قهرمانی ایران محسوب می‌شود بلکه می‌تواند در توریسم ورزشی نقش موثری داشته باشد. برگزاری این رقابت‌ها در کیش، جذابیت ایران را به بسیاری از کشورها معرفی می‌کند.

ایران پیش از این تنها در مسابقات آسیایی میزبانی را برعهده گرفته است و برای نخستین بار به میزبانی رقابت‌های جهانی می‌پردازد. ایران در سال ۸۴ مسابقه‌های قهرمانی بزرگسالان و جوانان قهرمانی آسیا، در ۸۶ مسابقات آسیایی کبدی زنان، در ۹۵ مسابقات آسیایی کبدی جوانان دختر و پسر و در سال ۹۶ رقابت‌های قهرمانی بزرگسالان آسیا را میزبانی کرده است.

پیکارهای کبدی قهرمانی جوانان جهان با حضور ۱۳ کشور در کیش از ۲۰ تا ۲۵ آبان ماه برگزار می‌شود که پیشنهاد این میزبانی به وسیله ایران مطرح شد و مورد قبول فدراسیون جهانی قرار گرفت.

جوانان ایران در کارنامه خود یک قهرمانی، چهار نایب قهرمانی و یک سومی آسیا را ثبت کرده‌اند. فدراسیون کبدی از ابتدای ۹۸ برنامه‌ریزی لازم را برای این میزبانی انجام داد و جوانان کبدی‌کار از آن تاریخ تاکنون در ۱۴ اردو حضور یافتند تا بتوانند با آمادگی کامل در این رقابت‌ها شرکت کنند.

کبدی‌کاران جوان کشورهای مختلف به ترتیب از ۱۸ آبان ما وارد کیش شدند و دیروز (یکشنبه) جلسه وزن‌کشی، قرعه‌کشی و کمیته داوران و سرپرست فنی مسابقات با حضور نماینده فدراسون جهانی، آسیایی برگزار شد.

مسابقات از امروز بعد از ظهر (دوشنبه) در چهار گروه، چهار تیمی میان ۱۶ کشور به صورت دوره‌ای در مرحله مقدماتی آغاز می‌شود.

مراسم وزن‌کشی و قرعه‌کشی تیم‌ها یکشنبه شب برگزار شد و ایران در گروه اول به مصاف مالزی، تایلند و ترکمنستان خواهد رفت.

گروه‌بندی رقابت‌های کبدی جوانان جهان بدین شرح است:

گروه اول: ایران، مالزی، تایلند و ترکمنستان

گروه دوم: پاکستان، دانمارک و جمهوری آذربایجان

گروه سوم: چین تایپه، بنگلادش و افغانستان

گرو چهارم: سریلانکا، عراق و کنیا